Blues Hog Tennessee Red
Opis
Blues Hog Tennessee Red BBQ Sauce to rzadki sos na bazie octu i pieprzu, popularny w „Barbecue Joints” na południu. Może być stosowany jako marynata, do bastowania, a nawet jako sos do maczania. Nadaje on potrawom wyjątkowy zastrzyk smaku i „pikanterii”!
Tego typu lekko kwaśne, octowe sosy, sprawdzają się najlepiej do szarpanej wieprzowiny (pulled pork). Przepis jest prosty: Wystarczy upiec i podwędzić kawał wieprzowiny low and slow, zostawić do odpoczywania, poszarpać i wymieszać z sosem Tennessee Red Blues Hoga. Będziesz wniebowzięty!
Uwaga: ten sos jest rzadki - sosy o takiej konsystencji są wykorzystywane do "mopowania mięsa" na koniec pieczenia, albo do dodania do poszarpanej wieprzowiny/wołowiny/kurczaka - wtedy sos łatwiej penetruje wszystkie włókna.
Składniki: cukier biały, ocet jabłkowy, ketchup (koncentrat pomidorowy z czerwonych dojrzałych pomidorów, ocet destylowany, syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, sól, przyprawy, cebula w proszku, naturalny aromat), sól, przyprawy.
Zawartość: 652 g.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Sławomir Kuś #letsgrillout
Pierwsze spotkanie z Tennessee było stosunkowo niedawno. Wcześniej ze stajni BluesHoga używałem bardziej słodkich sosów. Myślę że to must have dla wszystkich osób lubiących kwaśniejsze sosy BBQ. Konsystencja dosyć płynna więc idealnie nadaje się aby od razu użyć go np. do wingsów. Świetnie komponuje się ze słodkimi rubami. POLECAM