Wyższa Szkoła Grilla
Wygląda to tak:
Przyjeżdżamy na miejsce. Rozkładamy namioty, zdejmujemy grille z samochodu, przygotowujemy jedzenie do pokazu. Całe zaplecze zapewnia partner współorganizujący akademię (stoły, zastawę, kelnerów). W akademii bierze udział od 15 do 25 uczestników - są to pasjonaci grillowania, którzy kupią bilet na akademię za pośrednictwem partnera. Uczestnicy podzieleni są na 2 lub 3 grupy - każda ma swojego opiekuna. Przez 4 godziny akademii, uczestnicy przygotują 3 różne dania - dodatki, posiekają warzywa, zrobią sosy, zgrillują mięso, a na koniec każdy złoży swój talerz. Pomiędzy wszystkimi działaniami serwujemy dania w formie pokazu np. steki, długo wędzone żebra, focaccia z grilla. Zapewniamy produkty, fartuchy, wydrukowane przepisy na każdą akademię, oraz certyfikaty ukończenia Wyższej Szkoły Grilla i BBQ.
Współorganizatorzy:
AKADEMIE:
1. Podstawy dobrego grillowania
Uczestnicy uczą się dań grillowych, które robią zawsze największe wrażenie: sami przygotowują pizzę, burgera i steka.
2. Grillowe podróże dookoła świata
Uczestnicy udadzą się w grillową podróż przygotowując arepas, zupę Tom Kha i inne dania z całego świata.
3. Legendarne Kanapki
Uczestnicy mają okazję przygotować legendarne kanapki, które na całym świecie wpisały się w kulturę street food-u.
4. Japoński Grill
Uczestnicy przygotowują pod okiem Grill Bastards japońskie szaszłyki, czyli jakitori, wieprzowe jakiton, owoce morza czy udon.
5. Street Food
Burger, meksykańskie taco, wietnamska bun cha to klasyki street foodu, te i jeszcze więcej przygotujecie podczas akademii Street Food.
6. Odkryj tajniki amerykańskiego BBQ z wołowiną z USA
"Odkryj tajniki amerykańskiego BBQ z wołowiną z USA" współorganizowane są z firmą Tendermeat, która jest dostawcą amerykańskiej wołowiny najwyższej jakości. To warsztat grillowania steków, burgerów, ale też długo wędzonych kawałków wołowiny.