Wyższa Szkoła Grilla
Wyższa Szkoła Grilla to autorski projekt Kacpra Salzmana - stworzony przez lata prowadzenia pokazów i akademii grillowania dla producentów grilli, model akademii grillowania w czasie której uczestnicy pracując w grupach max 20 osobowych, uczą się podstaw dobrego grillowania - kontrolowania temperatury, używania podstawowych akcesoriów, prawidłowego rozpalania grilla, pracują na grillach gazowych, węglowych i elektrycznych dzięki czemu mogą poznać różnice pomiędzy tymi metodami, ale przede wszystkim poznają przepisy i metody przygotowania najpopularniejszych dań grillowych - stek, burger, pizza, ale też mnóstwo ciekawych dodatków i warzyw.

Wygląda to tak:

Przyjeżdżamy na miejsce. Rozkładamy namioty, zdejmujemy grille z samochodu, przygotowujemy jedzenie do pokazu. Całe zaplecze zapewnia partner współorganizujący akademię (stoły, zastawę, kelnerów). W akademii bierze udział od 15 do 25 uczestników - są to pasjonaci grillowania, którzy kupią bilet na akademię za pośrednictwem partnera. Uczestnicy podzieleni są na 2 lub 3 grupy - każda ma swojego opiekuna. Przez 4 godziny akademii, uczestnicy przygotują 3 różne dania - dodatki, posiekają warzywa, zrobią sosy, zgrillują mięso, a na koniec każdy złoży swój talerz. Pomiędzy wszystkimi działaniami serwujemy dania w formie pokazu np. steki, długo wędzone żebra, focaccia z grilla. Zapewniamy produkty, fartuchy, wydrukowane przepisy na każdą akademię, oraz certyfikaty ukończenia Wyższej Szkoły Grilla i BBQ.

Partnerem zapewniającym sprzęt grillowy jest Napoleon
Wyższa Szkoła Grilla to przede wszystkim projekt, który podróżuje po kraju. Nie mamy stałej siedziby, ale to my przyjeżdżamy do Was. Mamy partnerów, którzy organizują akademie w swoich lokalizacjach i oni wspierają nas w lokalnej organizacji. W tym momencie organizujemy akademie w poniższych miastach:

Współorganizatorzy:

Restauracja The Park Kitchen (Warszawa)
Akademia K5 (Gdynia)
Dr Grill (Białystok)
Grill Garden (Poznań)
Grill Store (Opole)
Pro Wellness (Bytom)
Na Grillu Silesia Academy (Mysłowice)
GrillSpot (Warszawa/Janki)

AKADEMIE:

1. Podstawy dobrego grillowania

prowadzący: Kacper Salzman

Uczestnicy uczą się dań grillowych, które robią zawsze największe wrażenie: sami przygotowują pizzę, burgera i steka.

2. Akademia steka

prowadzący: Kacper Salzman

Uczestnicy przygotowują pod okiem Grill Bastards 3 dania - każde z nich z innym cięciem steka i każde z inną metodą przygotowania.

3. Amerykańskie BBQ

prowadzący: Kacper Salzman

Długo wędzony mostek, pulled pork, steki i burgery.

4. Kaukaskie grillowanie

prowadzący: Geroge Iagorashvili

Gruzin, który nauczy jak zrobić chaczapuri, lula kebap, grillowane bakłażany z orzechami, czy prawdziwe gruzińskie szaszłyki z wieprzowiny.

5. Australijskie grillowanie

prowadzący: Michael Gay

Kangur, krokodyl, struś, ale też azjatyckie wpływy i owoce morza.

6. Akademia Burgera #1

Uczestnicy robią swojego burgera od a do z - pieką bułkę, przygotowują wszystkie dodatki, a na koniec grillują mięso i składają kanapkę.

7. Akademia Burgera #2

Uczestnicy przygotowują trzy odjechane burgery - każdy z innym mięsem, dodatkami i inną bułką. Oprócz dań warsztatowych w ramach każdej akademii przewidziane są dania pokazowe - focaccia z grilla, żeberka podwędzane, czy steki.

8. Odkryj tajniki amerykańskiego BBQ z wołowiną z USA

prowadzący: Kacper Salzman

"Odkryj tajniki amerykańskiego BBQ z wołowiną z USA" współorganizowane są z firmą Tendermeat, która jest dostawcą amerykańskiej wołowiny najwyższej jakości. To warsztat grillowania steków, burgerów, ale też długo wędzonych kawałków wołowiny.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl