Blues Hog Tennessee Red

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 55,00 zł

Cena regularna:

55.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Blues Hog Tennessee Red BBQ Sauce to rzadki sos na bazie octu i pieprzu, popularny w „Barbecue Joints” na południu. Może być stosowany jako marynata, do bastowania, a nawet jako sos do maczania. Nadaje on potrawom wyjątkowy zastrzyk smaku i „pikanterii”!

Tego typu lekko kwaśne, octowe sosy, sprawdzają się najlepiej do szarpanej wieprzowiny (pulled pork). Przepis jest prosty: Wystarczy upiec i podwędzić kawał wieprzowiny low and slow, zostawić do odpoczywania, poszarpać i wymieszać z sosem Tennessee Red Blues Hoga. Będziesz wniebowzięty!

Uwaga: ten sos jest rzadki - sosy o takiej konsystencji są wykorzystywane do "mopowania mięsa" na koniec pieczenia, albo do dodania do poszarpanej wieprzowiny/wołowiny/kurczaka - wtedy sos łatwiej penetruje wszystkie włókna.

Składniki: cukier biały, ocet jabłkowy, ketchup (koncentrat pomidorowy z czerwonych dojrzałych pomidorów, ocet destylowany, syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, sól, przyprawy, cebula w proszku, naturalny aromat), sól, przyprawy.

Zawartość: 652 g.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

15 grudnia 2024

Pierwsze spotkanie z Tennessee było stosunkowo niedawno. Wcześniej ze stajni BluesHoga używałem bardziej słodkich sosów. Myślę że to must have dla wszystkich osób lubiących kwaśniejsze sosy BBQ. Konsystencja dosyć płynna więc idealnie nadaje się aby od razu użyć go np. do wingsów. Świetnie komponuje się ze słodkimi rubami. POLECAM

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl