Angus & Oink Piri Piri
Opis
Stworzony ze wspomnień z czasów, gdy twórcy mieszkali i grillowali w Brazylii, gdzie portugalskie wpływy i dziedzictwo kulinarne są silne.
Specjalna ręcznie przygotowana mieszanka wysokiej jakości wędzonej papryki, chili, czarnego pieprzu i odrobiny cytrusów sprawi, że w mgnieniu oka stworzysz doskonałe Piri-Piri-fakeaway w domu.
Może być używany do marynowania mięsa, ryb, krewetek lub warzyw do grillowania, pieczenia i gotowania low and slow.
Uwielbiamy Piri Piri na soczystym kurczaku Spatchcock. Zrób pastę z ok. 4 - 6% wagi mięsa wymieszać z oliwą i sokiem z 1 cytryny. Obficie przykryj kurczaka i umieść go w torbie z zamkiem błyskawicznym, pozwalając mu się marynować przez noc. Grilluj powoli nad (lub pod!) grillem, aż skórka będzie chrupiąca, a soki będą klarowne. Na koniec spryskaj cytrusami i podawaj z gorącymi frytkami, kolbą kukurydzy i świeżą sałatką.
Pyszny również w kremowym hummusie do maczania w nim ciepłego chleba pitta. Mniam!
Bezglutenowy, Przyjazny dla wegan.
Składniki: sól, cukier, pieprz czarny, cebula, papryka wędzona, oregano, kminek, granulki pomarańczowe, granulki pomidorowe, chilli, czosnek, seler, sól (SELER), E621, E631.
Zawartość: 220 g.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.