Angus & Oink Char Siu - Rub
Opis
Char Siu lub częściej pisane Char Sui przynosi kolor i tradycyjny smak orientu. Bogaty w wędzoną paprykę, tradycyjne przyprawy kuchni chińskiej i kilka fantastycznych dodatków, które sprawiają, że to „śpiewa”.
Poszukiwanie chińskiej przyprawy zajęło nam trochę czasu, bawiąc się różnymi składnikami, aby uzyskać głębię smaku i wspaniały kolor z naturalnych źródeł i z uderzającymi smakami.
Wskazówki dotyczące używania przyprawy Char Sui:
Obłędnie pyszne na boczku wieprzowym pieczonym na grillu lub w piekarniku. Skrzydełka z kurczaka Char Siu czy kurze łapki…? Zostajemy przy skrzydełkach i boczku wieprzowym.
To także bomba smakowa do domowego peklowania bekonu, a niektóre z najlepszych bekonów, jakie kiedykolwiek zrobiliśmy, zostały przyprawione właśnie tym rub’em.
Świetnie nadaje się również do dodawania odrobiny do frytek, aby uzyskać boom na chiński smak.
Nałóż równą warstwę, użyj około 3-6% masy mięsa, gotuj z dala od bezpośredniego źródła ciepła, jeśli to możliwe, aby uniknąć nadmiernego zwęglenia. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w dostarczonym pojemniku, przechowywać szczelnie zamknięte.
Przyjazny dla wegan.
Składniki: cukier, sól, burak, wędzona papryka, czerwona papryka, koper włoski, kolendra, anyż, cynamon, czosnek, goździki, pieprz, kwasek cytrynowy, guma ksantanowa. Wzmacniacze smaku: E631, E621. Środek przeciwzbrylający: dwutlenek krzemu.
Zawartość: 250 g.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.