Meathead's Amazing Smoked Red Meat Seasoning





Opis
Meathead to prawdziwy guru amerykańskiego bbq, a jego mieszanka do wołowiny to rub, który każdy powinien mieć pod ręką do steków, burgerów albo mostka
Ta wędzona odmiana słynnego przepisu na wołowinę przenosi go na wyższy poziom: Posyp jedną łyżką stołową na funt mięsa na dwie godziny lub dłużej przed gotowaniem. To się nazywa solankowanie na sucho, czyli dry brine. Polega to na tym, że sól jonizuje, wyciąga wilgoć z mięsa, przez co ta wilgoć staje się solanką i powoli wnika głęboko z powrotem w mięso, nasącza je aromatami i smakami mieszanki, wzmacniając smak i soczystość, jednocześnie tworząc na powierzchni przyjemną chrupiącą skorupkę. Możesz posypać mięso również na stole po zdjęciu z grilla!
Doskonale nadaje się do steków, mostka, pieczeni wołowej, żeberek wołowych, burgerów, jagnięciny, dziczyzny, kaczki i gęsi. Nie jest zbyt ostre dla dzieci, ale jeśli wolisz ostre, dodaj płatki chili lub wędzone chipotle. Wstrząsnąć przed użyciem.
Skład: Hickory wędzona sól morska, przyprawy, w tym czarny pieprz, suszony czosnek i cebula, papryczka chili ancho, brązowy cukier, wędzona papryka, naturalny aromat dymu, kawa, tymianek, papryczka chili chipotle.
Najlepiej użyć do: wołowina
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.