Dziki Bill Babushka
Opis
Wczesną jesienią polskie ogrody pełne są śliwek, lasy są pełne jagód, a my, tak jak nasze babcie, zabieramy się do robienia przetworów. Babushka ma przypominać o tych owocach. Ostrość sosu, choć znacząca i niedająca się pominąć pozwala się cieszyć smakiem śliwek i jagód wzmocnionych papryką Habanero. Produkt nie jest wegański ze względu na zawartość miodu.
Co poczujesz?
Najpierw mocny smak zredukowanych powideł śliwkowych zmieszanych z sokiem z jagody kamczackiej. Następnie pojawi się ostrość, która utrzyma się dobrych kilka minut.
Z czym zjesz?
Ze względu na swoją charakterystykę, ostry sos Babushka nada się się zarówno do dań wytrawnych, jako część sosu, dressingu albo nadzienia, jak i do zaskakujących wypieków. Dla nas największym sztosem jest po prostu zastosowanie jako dip.
Ostrość: 4/10
Składniki: pulpa pomidorowa (pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), powidła śliwkowe, sok z jagód, ocet jabłkowy, woda, cukier, miód, papryka habanero (susz), sól.
Zawartość: 200 ml.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.