Catering Grillowy
Organizacja wyjątkowych cateringów w całości opartych na BBQ to nasza podstawowa działalność. Nasze eventy kulinarne są za każdym razem "szyte na miarę" Klienta. Mamy doświadczenie w przygotowaniu zarówno kameralnych imprez dla VIP'ów, jak i dużych eventów na kilkaset osób.

Przyjeżdżamy kilka godzin przed imprezą, rozkładamy swoją grillową kuchnię i przygotowujemy wszystko od początku – wędzimy mięsa, pieczemy pieczywa, siekamy salsy i kolorowe dodatki.

Mamy bardzo szeroki zakres proponowanych menu – od klasycznego BBQ (steki, wiele propozycji burgerów, długo wędzone mięsa, czy kiełbasy robione na zamówienie przez naszego rzeźnika), po tzw. haute cuisine (owoce morza, dziczyzna, różne cięcia steków) nienagannie ułożone i zaserwowane na talerzach.

Bardzo dużym powodzeniem cieszy się również nasza „opcja bezmięsna“ – VEGGIE BASTARDS. Mamy zestaw grilli i naczyń specjalnie do wegańskiego menu i również lubimy to jedzenie.

Zwracamy specjalną uwagę na wszelkiego rodzaju diety i nietolerancje. Praktycznie zawsze mamy w menu po jednej pozycji wegańskiej i bezglutenowej – na wszelki wypadek.

Mamy również w ofercie menu związane z różnymi krajami i regionami świata – American BBQ, grill Kaukaski, australijski i brazylijski. Współpracujemy z szefami pochodzącymi z tych regionów.

Czasami organizujemy zabawy integracyjne (kurs Burgera, akademia steka, itp.) oraz kilkugodzinne akademie grillowania w trakcie których uczestnicy uczą się dań nie tylko mięsnych, ale również pracy na woku, wypiekania pieczywa i wielu innych nietypowych sposobów na wykorzystanie grilla. Ten model świetnie sprawdza się na kameralnych imprezach firmowych.

Ważne – pokazujemy nowoczesne i niestereotypowe podejście do grillowania, używamy tylko produktów najlepszej jakości i wykonujemy z nich dania z „górnej półki”.

1. AKADEMIA BURGERA

To rodzaj zabawy dla uczestników eventu – oprócz nauki metod dobrego grillowania, daje pole do popisu zaawansowanym amatorskim kucharzom oraz w atmosferze dobrej zabawy, pozwala się zintegrować całej grupie.

Wszyscy uczestnicy dostają fartuchy, noże, stanowiska, produkty i zajmują się przygotowaniem idealnego burgera na podstawie naszych przepisów. W pełnej wersji wypiekają bułkę, robią wszystki dodatki (konfitura cebulowa, piklowane warzywa, świeże warzywa) oraz uczą się ręcznie formować burgera i grillować go w różnych stopniach wysmażenia.

Jest to jedno z kilku dań. Pozostałe dania zaserwowane są przez nas.

Oto przykładowe menu:
Powitanie chlebem, solą i rozmarynem czyli focaccia z grilla podana z dodatkami – oliwą, pesto szpinakowym, pastą z podwędzanego kalafiora.
Comber z sarny z chutneyem truskawkowym, na risotto japońskim z pastą miso, grzybami i szparagami.
Akademia burgera.
Wybór wędzonych mięs: żeberka glazurowane coca cola, mostek wołowy, karkówka z salsą z rabarbaru.

2. PERFEKCYJNY STEK

To lekcja grillowania steków z użyciem najlepszego dostępnego mięsa – różne cięcia polskiej i zagranicznej wołowiny. Grillmaster Kacper Salzman prezentuje metody przygotowania idealnego steka, opowiada przy tym o mięsie, rasach krów, temperaturach, stopniach wysmażenia. W trakcie degustacji uczesnicy mogą porównać smak wołowiny z różnych krajów, lub różnych cięć – polędwica, rib eye, rostbef, hanger, chuck eye i inne. Ten model imprezy można zorganizować w formie wykładu i degustacji, ale również w formie warsztatów w czasie których każdy zgrilluje i spróbuje kilku cięć.

Przykładowe menu:
Focaccia z one minute steak ze zrazowej marynowanej w kiwi, z majonezem pesto i piklowaną cukinią – welcome bite
Polędwica wołowa z pieczonymi pomidorkami cherry i sosem holenderskim – stek przez jednych uważany za najwspanialsze mięso z całej krowy, przez innych przeklęty ze względu na nieadekwatny stosunek ceny do jakości, a właściwie do marmurkowatości.
Rib eye w kawowej mieszance przypraw z glazurą pomarańczową, pieczonymi ziemniakami z serem, pikantnym jogurtem, boczkiem, szczypiorem i azjatyckim stir fry'em z polskich warzyw – bardzo popularny, delikatny, środkowy mięsień antrykotu.
Rostbef pieczony w całości z karmelizowanym ananasem i sosem chimichurri, na risotto z bobem i szparagami.

3. VEGGIE BASTARDS

To wegańska propozycja eventu BBQ. Mamy zestaw grilli i naczyń, których używamy tylko do dań bezmięsnych. Uwielbaimy dobrze zrobione warzywa z grilla – ta wersja również cieszy się dużym powodzeniem.

Przykładowe menu:
Powitanie chlebem solą i rozmarýnem: focaccia z grilla z oliwą, pesto szpinakowym, pastą z wędzonego kalafiora i palonego bakłażana
Sałaty
Marchewki w wasabi (vegan, GF)
Kalafior podwędzany, glazurowany bbq (vegan, GF)
Bakłażany glazurowane miso (GF)
Warzywne tajskie curry ze śliwkami i makaronem ryżowym (vegan, GF)
Tortilla z kotlecikami beet-balls z sosem awokado, jogurtem sri racha, salsa z rabarbaru i kiszoną marchewką (vegan, GF)
Gazpacho z wędzonych warzyw (vegan, GF)

4. HEALTHY & FIT

Zawsze staramy się mieć w menu dania zdrowe – bezglutenowe, bez cukru, czy laktozy. Zdarza się też, że realizujeme cateringi w 100% fit! Menu sportowe serwowaliśmy np. na imprezie w klubie cross fitowym. Odczarowujemy przekonania o tym że z grilla serwuje się niezdrowe jedzenie i proponujemy menu w którym wszystko jest dopasowane do wybranej diety. Zdrowe, modne fit jedzenie przygotowane na otwartym ogniu – to co tak bardzo kochamy!

Przykładowe menu fit & healthy

Azjatycki stir fry z polskich warzyw i makaronu ryżowego

Tacos z koreańskim stekiem, salsą z ananasa, sosem BBQ, warzywami

Ramen z podwędzanym mięsem i grillowanymi warzywami

Sałatka z grillowanymi warzywami, stekiem i chutneyem z sezonowych owoców

Bezglutenowe brownie z mąką migdałową

Przykładowe menu sportowe:
Węgle:
Focaccia z pesto szpinakowym
Coca – hiszpaństka “pizza” z warzywami i oliwą (bez sosu i sera)
Proteinowe naleśniki z bananami i masłem orzechowym
Curry z brązowym ryżem
Białka:
Tacos z chicken fajitas, guacamole i salsa z sezonowych owoców
Wybór steków do degustacji
Wędzony mostek wołowy
Witaminy:
Azjatyckie warzywa z woka
Bezalkoholowy “poncz” z grillowanymi warzywami
Kalafior w BBQ

5. AMERICAN BBQ

Filip Wasilewski to „Bastard” odpowiedzialny za scenariusz, menu i realizację imprez „American BBQ”. Spędził całą młodość na Florydzie, dopiero po ukończeniu 19 lat postanowił wrócić do Polski. Przez długi czas był związany z warszawskim Blue Cactusem, obecnie gotuje w kultowym klubie Spatif, ale również z żoną Pauliną prowadzi własną markę – Mr Deep Fry. Wystawiają się regularnie na legendarnym Nocnym Markecie. Oprócz tego oczywiście co sezon „walczy” przy grillu jako Grill Bastard.

Filip wie wszystko o Amerykańskim BBQ – nie tylko wędzi mięsa, smaży burgery, steki, hot dogi, skrzydełka, ale zna też na wylot kuchnie, które stworzyły ten kraj – meksykańską, chińską i włoską. Jednocześnie, lubi oddać hołd swoim korzeniom i domieszać elementy kuchni polskiej do tej mozaiki.

Poniżej kilka przykładowych dań z amerykańskiego menu:
Mostek wołowy, długo wędzony metodą teksańską
Podwędzane skrzydełka, glazurowane naszym sosem BBQ na bazie Burbona.
Surf‘n turf – stek z podwędzanymi krewetkami na ostro.
Żeberka glazurowane coca colą.
Rib eye steak z salsą z ananasa i chimichurri.
Corn bread.
Klasyczne burgery.
Hot dogi z kiełbaskami własnego wyrobu.
Avocado brownie z grilla z ananasem glazurowanym w Burbonie i kawie.
ALL AMERICAN
Pizza
Chińska zupa z grilla
Tacos z wędzonym żebrem wołowym
Podwędzane chili con carne
Cajun corn and shrimp chowder
Koreański stek w włoskiej focacci
Cuban Sandwich
Kokosowe pancakes z syropem klonowym

6. GRILL KAUKASKI

Jednym z naszych podstawowych grillmasterów jest Gruzin – George Iagorashvili. To właśnie on przygotował i realizuje pomysł na event o nazwie “Grill Kaukaski”. Możemy go zorganizować zarówno w formie zwykłego Party BBQ, jak i warsztatów.

Oto przykładowe menu:
Chaczapuri z jajkiem.
Bakłażan pieczony z czosnkiem i baranim tłuszczem.
Szaszłyki wieprzowe z granatem i kolendrą.
Lulakebab w Lawaszu z grilla.

7. AUSTRALIAN BBQ

Michael Gay to kucharz, który, jak wielu Australijczyków, zwiedził pół świata, a ostatecznie osiadł na Mokotowie. Wielokrotnie był gościem kanału YouTube Grill Bastards, a jego menu nie raz było hitem naszych imprez.

W menu australian bbq mamy między innymi:
Krokodyl
Stek ze strusia
Stek z kangura
Zupa rybna
Aborygeński chleb damper
Australijski burger z burakiem i ananasem
I wiele wpływów azjatyckich
Grill Bastards - Wyższa Szkoła Grilla - grilluj jak pro
Grill Bastards - Catering grillowy: sprawdź nasze eventy BBQ
Grill Bastards - Focaccia z grilla: nawet Włosi kupują ten produkt
Grill Bastards - Sklep z produktami BBQ - kup sosy i mieszanki przypraw z całego świata
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl