tło wzór aztec

BBQ Party

Organizacja wyjątkowych cateringów w całości opartych na BBQ to nasza podstawowa działalność. Nasze eventy kulinarne są za każdym razem „szyte na miarę“ klienta. Mamy doświadczenie w przygotowaniu zarówno kameralnych imprez dla VIPów, jak i dużych eventów na kilkaset osób. Całość jedzenia przygotowana jest „na świeżo“, na miejscu imprezy.

Przyjeżdżamy kilka godzin przed imprezą, rozkładamy swoją grillową kuchnię i przygotowujemy wszystko od początku – wędzimy mięsa, pieczemy pieczywa, przygotowujemy salsy i kolorowe dodatki. Mamy bardzo szeroki zakres proponowanych menu – od klasycznego BBQ (steki, wiele propozycji burgerów, długo wędzone mięsa, czy kiełbasy robione na zamówienie przez naszego rzeźnika), po tzw. haute cuisine (owoce morza, dziczyzna, różne cięcia steków) nienagannie ułożone i zaserwowane na talerzach. Bardzo dużym powodzeniem cieszy się również nasza „opcja bezmięsna“ – VEGGIE BASTARDS. Mamy zestaw grilli i naczyń specjalnie do wegańskiego menu i również lubimy to jedzenie. Zwracamy specjalną uwagę na wszelkiego rodzaju diety i nietolerancje. Praktycznie zawsze mamy w menu po jednej pozycji wegańskiej i bezglutenowej – na wszelki wypadek.

Mamy również w ofercie menu związane z różnymi krajami i regionami świata – American BBQ, grill Kaukaski, koreański itd itd. Czasami organizujemy zabawy integracyjne (kurs Burgera, akademia steka itp) i kilkugodzinne akademie grillowania w trakcie których uczestnicy uczą się dań nie tylko mięsnych, ale również pracy na woku, wypiekania pieczywa i wielu innych nietypowych sposobów na wykorzystanie grilla. Ten model świetnie sprawdza się na kameralnych imprezach firmowych.
Ważne – pokazujemy nowoczesne i niestereotypowe podejście do grillowania, używamy tylko produktów najlepszej jakości i wykonujemy z nich dania z „górnej półki”.

AKADEMIA BURGERA

grillbastards team

To rodzaj zabawy dla uczestników eventu – oprócz nauki metod dobrego grillowania, daje pole do popisu zaawansowanym amatorskim kucharzom, oraz w atmosferze dobrej zabawy, pozwala się zintegrować całej grupie. Wszyscy uczestnicy dostają fartuchy, noże, stanowiska i produkty i zajmują się przygotowaniem idealnego burgera na podstawie naszych przepisów. W pełnej wersji wypiekają bułkę, robią wszystki dodatki (konfitura cebulowa, piklowane warzywa, świeże warzywa), oraz uczą się ręcznie formować burgera I grillować go w różnych stopniach wysmażenia. Jest to jedno z kilku dań. Pozostałe zaserwowane są przez nas.

Przykładowe menu:

  • Powitanie chlebem, solą i rozmarynem, czyli focaccia z grilla podana z dodatkami – oliwą, pesto szpinakowym, pastą z podwędzanego kalafiora
  • Comber z sarny z chutneyem truskawkowym, na risotto japońskim z pastą miso, grzybami i szparagami
  • Akademia burgera
  • Wybór wędzonych mięs:

  • Żeberka glazurowane coca cola, mostek wołowy, karkówka z salsa z rabarbaru.
  • PERFEKCYJNY STEK

    To lekcja grillowania steków z użyciem najlepszego dostępnego mięsa – różne cięcia polskiej i zagranicznej wołowiny. Grillmaster Kacper Salzman prezentuje metody przygotowania idealnego steka, opowiada przy tym o mięsie, rasach krów, temperaturach, stopniach wysmażenia. W trakcie degustacji uczesnicy mogą porównać smak wołowiny z różnych krajów, lub różnych cięć – polędwica, rib eye, rostbef, hanger, chuck eye i inne. Ten model imprezy można zorganizować w formie wykładu i degustacji, ale również w formie warsztatów w czasie których każdy zgrilluje i spróbuje kilku cięć.

    Przykładowe menu:

  • Focaccia z one minute steak ze zrazowej marynowanej w kiwi, z majonezem pesto i piklowaną cukinią – welcome bite
  • Polędwica wołowa z pieczonymi pomidorkami cherry i sosem holenderskim – stek przez jednych uważany za najwspanialsze mięso z całej krowy, przez innych przeklęty ze względu na nieadekwatny stosunek ceny do jakości. A właściwie do marmurkowatości
  • Rib eye w kawowej mieszance przypraw z glazurą pomarańczową, pieczonymi ziemniakami z serem, pikantnym jogurtem, boczkiem, szczypiorem i azjatyckim stir fry z polskich warzyw – bardzo popularny, delikatny, środkowy mięsień antrykotu
  • Rostbef pieczony w całości z karmelizowanym ananasem i sosem chimichurri, na risotto z bobem i szparagami
  • VEGGIE BASTARDS

    grillbastards team

    To wegańska propozycja eventu BBQ. Mamy zestaw grilli i naczyń, których używamy tylko do dań bezmięsnych. Uwielbiamy dobrze zrobione warzywa z grilla – ta wersja również cieszy się dużym powodzeniem.

    Przykładowe menu:

  • Powitanie chlebem solą i rozmarýnem: focaccia z grilla z oliwą, pesto szpinakowym, pastą z wędzonego kalafiora i palonego bakłażana
  • Sałaty
  • Marchewki w wasabi (vegan, GF)
  • Kalafior podwędzany, glazurowany bbq (vegan, GF)
  • Bakłażany glazurowane miso (GF)
  • Warzywne tajskie curry ze śliwkami i makaronem ryżowym (vegan, GF)
  • Tortilla z kotlecikami beet-balls z sosem awokado, jogurtem sri racha, salsą z rabarbaru i kiszoną marchewką (vegan, GF)
  • Gazpacho z wędzonych warzyw (vegan, GF)
  • HEALTHY & FIT

    Zawsze staramy się mieć w menu dania zdrowe – bezglutenowe, bez cukru, czy laktozy. Zdarza się też, że realizujeme cateringi w 100% fit! Menu sportowe serwowaliśmy np. Na imprezie w klubie cross fitowym. Odczarowujemy przekonania o tym że z grilla serwuje się niezdrowe jedzenie i proponujemy menu w którym wszystko jest dopasowane do wybranej diety. Zdrowe, modne fit jedzenie przygotowane na otwartym ogniu – to co tak bardzo kochamy!

    Przykładowe menu fit & healthy:

  • Azjatycki stir fry z polskich warzyw i makaronu ryżowego
  • Tacos z koreańskim stekiem, salsą z ananasa, sosem BBQ, warzywami
  • Ramen z podwędzanym mięsem i grillowanymi warzywami
  • Sałatka z grillowanymi warzywami, stekiem i chutneyem z sezonowych owoców
  • Bezglutenowe brownie z mąką migdałową
  • Przykładowe menu sportowe:

    Węgle

  • Focaccia z pesto szpinakowym
  • Coca – hiszpaństka “pizza” z warzywami i oliwą (bez sosu i sera)
  • Proteinowe naleśniki z bananami i masłem orzechowym
  • Curry z brązowym ryżem
  • Białka

  • Tacos z chicken fajitas, guacamole i salsa z sezonowych owoców
  • Wybór steków do degustacji
  • Wędzony mostek wołowy
  • Witaminy

  • Azjatyckie warzywa z woka
  • Bezalkoholowy “poncz” z grillowanymi warzywami
  • Kalafior w BBQ
  • AMERICAN BBQ

    grillbastards team

    Filip Wasilewski to „Bastard” odpowiedzialny za scenariusz, menu i realizację imprez „American BBQ”. Spędził całą młodość na Florydzie, dopiero po ukończeniu 19 lat postanowił wrócić do Polski. Przez długi czas był związany z warszawskim Blue Cactusem, obecnie gotuje w kultowym klubie Spatif, ale również z żoną Pauliną prowadzi własną markę – Mr Deep Fry. Wystawiają się regularnie na legendarnym Nocnym Markecie. Oprócz tego oczywiście co sezon „walczy” przy grillu jako Grill Bastard. Filip wie wszystko o Amerykańskim BBQ – nie tylko wędzi mięsa, smaży burgery, steki, hot dogi, skrzydełka, ale zna też na wylot kuchnie, które stworzyły ten kraj – meksykańską, chińską i włoską. Jednocześnie, lubi oddać hołd swoim korzeniom i domieszać elementy kuchni polskiej do tej mozaiki.

    Przykładowe menu AMERICAN BBQ:

  • Mostek wołowy, długo wędzony metodą teksańską
  • Podwędzane skrzydełka, glazurowane naszym sosem BBQ na bazie Burbona
  • Surf‘n turf – stek z podwędzanymi krewetkami na ostro
  • Żeberka glazurowane coca colą
  • Rib eye steak z salsą z ananasa i chimichurri
  • Corn bread
  • Klasyczne burgery Hot dogi z kiełbaskami własnego wyrobu
  • Avocado brownie z grilla z ananasem glazurowanym w Burbonie i kawie
  • Przykładowe menu ALL AMERICAN:

  • Pizza
  • Chińska zupa z grilla
  • Tacos z wędzonym żebrem wołowym
  • Podwędzane chili con carne
  • Cajun corn and shrimp chowder
  • Koreański stek we włoskiej focacci
  • Cuban Sandwich
  • Kokosowe pancakes z syropem klonowym
  • GRILL KAUKASKI

    grillbastards team

    Jednym z naszych podstawowych grillmasterów jest Gruzin – George Iagorashvili. To właśnie on przygotował i realizuje pomysł na event o nazwie “Grill Kaukaski”. Możemy go zorganizować zarówno w formie zwykłego Party BBQ, jak i warsztatów.

    Przykładowe menu:

  • Chaczapuri z jajkiem
  • Bakłażan pieczony z czosnkiem i baranim tłuszczem
  • Szaszłyki wieprzowe z granatem i kolendrą
  • Lulakebab w Lawaszu z grilla
  • WEBER BBQ COURSE

    To model akademii grillowania organizowany we współpracy z producentem grilli Weber. 4godzinna zabawa w której uczestnicy przygotowują kilka dań na grillach. Absolutnie wyjątkowa zabawa dla prawdziwych pasjonatów rusztu.